Vegānu pīrāgi ir pīrāgi, kas izgatavoti no sastāvdaļām, kas nav iegūtas no dzīvniekiem. Pīrāgus parasti veido no garozas, kas pildīta ar saldām vai sāļām sastāvdaļām, un vegāniem pīrāgiem tiek ievērots tas pats princips. To garoza parasti ir izgatavota no kāda veida cietes vai maltiem riekstiem, kas ir samitrināti un stabilizēti ar taukiem, kas nav dzīvnieku tauki. Savukārt to pildījumi sastāva un sastāvdaļu ziņā var ievērojami atšķirties. Saldajiem pīrāgiem parasti ir pildījumi no riekstiem, augļiem vai kāda veida pudiņa vai olu krēma. Sāļo vegānu pīrāgu pildījumi parasti ir garšvielu dārzeņi vai gaļas imitācijas, iespējams, papildinātas ar kādu vegānu mērci.
Vegānu pīrāgu garozas sastāvs var būtiski neatšķirties no daudzu standarta pīrāgu garozas. Lai gan vēsturiski ir zināms, ka speķis ir efektīvs saistviela pārslainu pīrāgu garozu veidošanā, dažās kultūrās biežāk izmanto dārzeņu saīsināšanu. Ja vegāns maiznieks gatavo krekeru drupatas vai riekstu garozas pīrāgu, kuram standarta receptes bieži iesaka sviestu, viņš tā vietā var izmantot kokosriekstu eļļu vai vegānu margarīnu kā aizstājēju. Dažu tradicionālo britu sāļo pīrāgu vegāniskajās versijās, piemēram, kotedžu vai ganu pīrāgu, sviestam, krējumam vai pienam, ko parasti izmanto kartupeļu biezenī, tiek izmantoti bezpiena aizstājēji.
Sāļo vegānu pīrāgu pildījumos parasti ietilpst labi pagatavoti dārzeņi, ko bieži gatavo veģetārā buljonā ar dažādām garšvielām. Citi sāļi pīrāgi var ietvert gaļas vai zivju imitāciju, ko var pagatavot no dažādām sastāvdaļām, tostarp sojas olbaltumvielām, riekstiem vai graudiem. Sālais pīrāgs parasti tiek pasniegts kā pamatēdiens.
Saldos pīrāgus var pagatavot arī no daudzām pildījuma sastāvdaļām. Augļi, kas vārīti saldinātājā vai sulā, ir izplatīti vegānu pīrāgos, tāpat kā tā sauktie krējuma pildījumi, kas izgatavoti no biezenī sagrieztām sastāvdaļām vai sajaukti ar mīkstu tofu. Kokosriekstu piens ir vēl viena izplatīta sastāvdaļa saldajos vegānu pīrāgos kā piena produktu aizstājējs un aromatizētājs.
Vegānu pīrāgos izmantotie saldinātāji mainīsies atkarībā no pavāru un ēdāju vēlmēm. Daži vegāni atsakās ēst medu, lai gan daži vegāni to patērē. Daži vegāni arī īpaši pievēršas cukura veidam, ko viņi lieto, jo dzīvnieku kauli tiek izmantoti dažu cukuru rafinēšanas procesā. Tie vegāni, kuriem ir ļoti augsti standarti, parasti izvēlas izmantot nerafinētu cukuru vai cukurus, kas ir rafinēti, neizmantojot kaulus.